Key West 2013

Key West 2013

05 januari 2016

Napoleonbakelse



Att göra Napoleonbakelser är lättare än man tror. Prova!

Smördegsplattor
Vispgrädde
Hallonsylt
Vaniljkräm
Äppelmos
Florsocker
Vatten

Köp färdig smördeg, det går mycket snabbare. Kavla ut den till tre lika stora rektanglar, ca 10x30 cm. Baka av dessa i ugnen. 
Ta en av smördegsplattorna och bred äppelmos på. Lägg på ytterligare en smördegsplatta. Bred vaniljkräm på. Ovanpå vaniljkrämen läggs vispad grädde. Lägg den återstående smördegsbottnen på bordet. Bred på hallonsylt. Blanda florsocker och lite vatten tills det blir en lös men inte rinnig massa. Bred denna över hallonsylten och kladda runt så att de båda blandas.
Lägg på den sista, nu hallon- och florsockerprydda, snördegsplattan och skär lagom stora bakelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar