Key West 2013

Key West 2013

17 januari 2014

Tex Mex


Köpt ny kokbok (ja, ännu en)! Den nya Tex Mex av Jonas Cramby. UNDERBAR!!! Lagade Carnita Taco ikväll. Bakade tortillabröden i går kväll. En mangosalsa och guacamole till det. Mumma! Köttet blev typ en pulled-pork kokt i coca cola.

Carnita

4 port

1 kg fläskkarré
1 lime
1 apelsin
1 msk kinesisk soja
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
ca 5 dl coca cola (ej light)

1 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk vitpeppar
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk chilipulver
0,5 msk torkad oregano
0,5 msk salt

Dela karrén i små kuber. Massera in kryddorna i köttet. Häll över saften från limen och apelsinen. Häll över sojan och pressa i vitlöksklyftorna. Marinera i kylen över natten.

Stek köttet tills det får färg. Häll över colan och låt koka på låg värme under lock i två timmar. Späd med mer cola vid behov. Om det är för mycket vätska i grytan vid slutet av koktiden så koka utan lock den sista stunden. Köttet skall falla isär och vara en härligt kletig massa.

Servera i tortillabröd tillsammans med guacamole och en mangosalsa!

1 kommentar: