Köpt ny kokbok (ja, ännu en)! Den nya Tex Mex av Jonas Cramby. UNDERBAR!!! Lagade Carnita Taco ikväll. Bakade tortillabröden i går kväll. En mangosalsa och guacamole till det. Mumma! Köttet blev typ en pulled-pork kokt i coca cola.
Carnita
4 port
1 kg fläskkarré
1 lime
1 apelsin
1 msk kinesisk soja
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
ca 5 dl coca cola (ej light)
1 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk vitpeppar
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk chilipulver
0,5 msk torkad oregano
0,5 msk salt
Dela karrén i små kuber. Massera in kryddorna i köttet. Häll över saften från limen och apelsinen. Häll över sojan och pressa i vitlöksklyftorna. Marinera i kylen över natten.
Stek köttet tills det får färg. Häll över colan och låt koka på låg värme under lock i två timmar. Späd med mer cola vid behov. Om det är för mycket vätska i grytan vid slutet av koktiden så koka utan lock den sista stunden. Köttet skall falla isär och vara en härligt kletig massa.
Servera i tortillabröd tillsammans med guacamole och en mangosalsa!
Låter gott och ser läckert ut
SvaraRadera