Key West 2013

Key West 2013

01 januari 2014

Fikonmarmelad




Dessa fotona är tagna i Sauve, Frankrike, förra året. Vi hyrde ett helt pensionat vari det fanns en underbar liten innergård. På denna innergården stod ett stort fikonträd. Då det inte skulle komma några nya gäster på ett tag och fikonen var mogna, plockade jag med mig en del hem. Kokte en underbar marmelad på fikonen tillsammans med valnötter. Underbar till ostbrickan! 

Fikonmarmelad med valnötter

20 st fikon
750 g strösocker 
saft från 1 st citron
2 dl vatten
2 dl valnötter

Tvätta fikonen och skär bort den lilla hårda knoppen i toppen. Koka upp vatten och socker till 125 grader. Lägg ned de delade fikonen och koka i ca 20 min tills marmeladen tjocknar och blir simmig. Häll ner valnötterna. Rosta dem gärna innan för en lite fylligare smak!
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar. Jag brukar koka mina i en stor kastrull och låta dem självtorka innan jag använder dem. Låt burkarna svalna innan du sätter in dem i kylen. Marmeladen tjocknar när den kallnat.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar