Brownies
175 g smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl vetemjöl
3 st ägg
0,5 tsk salt
200 g vit choklad av god kvalitet
200 g hackade, rostade hasselnötter
200 g vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet
Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker, kakao, sirap, salt, ägg och mjöl. Det går bra att byta ut vetemjölet till glutenfritt. När smeten är väl blandad häll i den vita chokladen som du hackat innan samt hasselnötterna. Häll i en form (storlek ungefär som en halv bakplåt) som du lagt bakplåtspapper i. Grädda i ca 15 min på 175°. Den skall fortfarande vara kladdig i mitten när du tar ut den.
Koka upp grädde och häll i den mörka chokladen. Rör tills smeten är jämn och fin. Häll chokladsmeten över brownien. Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten. Dela i lagom stora bitar. Njut den som den är eller med lite vispad grädde.
Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker, kakao, sirap, salt, ägg och mjöl. Det går bra att byta ut vetemjölet till glutenfritt. När smeten är väl blandad häll i den vita chokladen som du hackat innan samt hasselnötterna. Häll i en form (storlek ungefär som en halv bakplåt) som du lagt bakplåtspapper i. Grädda i ca 15 min på 175°. Den skall fortfarande vara kladdig i mitten när du tar ut den.
Koka upp grädde och häll i den mörka chokladen. Rör tills smeten är jämn och fin. Häll chokladsmeten över brownien. Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten. Dela i lagom stora bitar. Njut den som den är eller med lite vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar