Key West 2013

Key West 2013

05 januari 2014

Pulled Pork




Ikväll blir det pulled pork! Tar en stund att göra men det är det helt klart värt. Ikväll serveras den med cole slaw, levainbröd, sallad, karamelliserad lök och grillad majskolv.

Pulled Pork

1 kg skinkstek eller bog (om man inte äter fläskkött går det lika bra med högrev)
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
3 dl Sweet Baby Rays bbq-sås

Lägg köttet i en gryta som du kan ha i ugnen. Gnid in köttet med kryddorna. Skiva löken och lägg runt om. Häll över bbq-såsen. Låt stå i ugnen i 7 timmar på 125°. När köttet är färdigt tar du två gafflar och drar isär köttet. Blanda runt med löken och såsen i grytan.

Cole Slaw

0,5 kg vitkål
3 morötter
1 dl majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
3 vårlökar
tabasco
salt & peppar

Strimla vitkålen fint och koka i ca 3 minuter. Skölj av kålen ordentligt i kallvatten och krama ur. Lägg ner kålen i en skål tillsammans med rivna morötter och resten av ingredienserna. Vårlöken skall vara tunnt skivad. Krydda och häll i tabasco efter smak. Rör runt allt och låt stå i kylskåp tills det är dags att äta.


1 kommentar: